|
Ga(la) = Kadın(lar), Karı(lar)
Kullanımı
Gala da getmiş mi mescide?
Savlı Olmayanlar için
( Kadınlar da gitmiş mi mescide? )
|  |
|
 | Resim Gösterimi |  |
 |
Soldan sağa ayaktakiler: İbrahim IŞIK, A.İhsan ÖZSOY, M.Ali IŞIK, Mehmet KAYMAKÇI, Kadir ÖZSOY, ...., Mehmet ULUÇAY, İbrahim BAYRAM, Emin GÜRSOY, ...
Soldan sağa oturanlar: Yusuf DEDE, Mrh. Hüseyin AYDIN, Veysel SOYLU, İsmail ÇAKIR, Mrh. İsmail ÇAKMAKÇI, Sait YILDIZ, Ömer ÖZSOY, Fehmi ÜNVER
Tarih: 25.02.2009 21:20:56
Ekleyen: nurettin
Yorumlar: 7
Beğenilme:     
Herbir Görünüm Sırası: 876
|  |  |  |  |
 | Yorumlar |  |
 |
- 24/02/2009 01:47:30
"77'den bu yana Almanya'da gurbetteymişler" deyip geçivermek herhalde sadece dile kolaydır. Dil sorunu, kalacak yer sorunu, çalışma şartları, yoğun mesailer, vize problemleri,....
Beş aşağı beş yukarı herkesin bu fotoğraftakilerden en az biriyle uzaktan yakından akrabalığı vardır. Şahsen benim soyaddan birisi olmasa da, resimdeki yakınlardan bir tanesi İbrahim Bayram'dır (Anne tarafından eniştem olurlar). Kendisine ve ailesine karşı muhabbetim sonsuzdur.
Almanya değince zihnimde çağrışan kavramlardan bir tanesi "çocukları güvendirmek"tir. Bu da nerden çıktı derseniz, açıklayayım:
İtiraf etmek gerekirkse, küçüklüğümde yazın almanyalı akrabalarımızın tatile gelmelerini dört gözle beklerdim. Gelirken muhakkak çam sakızı çoban armağanı ufak hediyeler getirirlerdi. Bana pahada hafif fakat çocuk gözüyle değerli o hediyelerin verdiği sevinci, bugün değme pahalı eşyaların hediye edilmesi bile sağlayamaz, hatta lafı bile olmaz. Bundan dolayıdır ki, geçmiş te olanlar hatırlandığında her zaman hayır dua ile anılacaklardır.
Son olarak; gurbet elde çalışan yakınlarımdan gördüğüm kadarıyla, gurbetçiler yoğun bir mesaiyle çalışıp, dişlerinden tırnaklarından artırdıkları kazançlarından harcıyarak memlekete gelirken eşe dosta muhakkak hediye getirirlerdi. (Elbise, ufak ev eşyası, oyuncak, çikolata, vb....) Bir de böyle istisnasız hiç kimseyi unutmayacak şekilde herkese (Hani olur da birisi unutulursa, ola ki üzülür diye).... Açıkcası kendimi onların yerine koyunca, bu işin ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum.
Eniştemlerin ellerinden öper, Almanya'ya selamlarımı iletirim. Resim için Nurettin abi'ye teşekkürlerimi sunarım.
|
- 24/02/2009 20:21:28
Evet hehşerilerim sizinle kasabam adına gurur duyuyorum,zengin Almancılar, mersedestli almancılar derler size,hep gözleri sizdedir vatandaşın,,bir gün olsun düşünmezler, bunlar almanya'ya niçin gittiler bu güzelim vatanı niçin geçicide olsa terkederler diye ,ülke ekonomisine katkılarını unutuveririz hemen onların akılları hep başka yerlere kayar.onlar orada sarı hanımlarla, viski, malboro eylenirler, dil, kemiği olmayan dil gönül neler ister kahbe gönül, kahvehane'ye yanımıza gelip oturduklarında biraz kötümser olsakta küçük dilimizlen'de olsa hoş geldin ,çıkar gari şu malboroyu der çay ısmarlamadığımız gibi bide aimancıların çayını içeriz.yazık hiç sormayız gardaş oralar;
nasıl, nasıldır bu yaban eller, suları sav'ın suları gibi tatlımıdır çayları demlimidir,yemekleri tuzlumudur, size nasıl davranırlar insan gibimi afedersin yoksa hayvan gibimi, işleriniz iyimi karnınız açmı tokmu diye soran oluyormu , hiç sormayız alamancılar zenginş mercedesli almancılar yolunuz açık olsun rabbim işlerinizde kolaylıklar ihsan etsin sizlere ,Rabbim Eyyüp Peygamber sabrı versin bu vatan bu bayrak hepimizin ölenlerinize Allahtan rahmet geride kalanlara selamet dilerim sürçü lisan ettimse affola sizleri seviyorum...........
|
- 24/02/2009 23:23:10
evet biz almanyada yaşayan türklere perdenin hep bu tarafından bakıyoruz,
''iyi para kazanıyorlar,türkiyede en iyisinden ev-arsa alıyorlar,
en son model eşyalar,araçlar onlarda,
denizde kum onlarda para...''türünden
fakat almanyada burada imrenilen hayatlarının tam aksine para kazanmak için pek çok zorlu işlerde çalışıyorlar,daha başka ek işler yapıyorlar,aynı şekilde hanımlarda çogunlukla çalışıyor,
tabi bu arada evdeki yaşamla okuldaki- sokakdaki yaşam arasında bocalayan bir nesil...
kendi kimligine(kültürüne,dinine) sahip çıkan aileler çocukları için haklı olarak bir endişe duyuyorlar.
Allah yardım etsin hakkaten işleri zor...
|
- 27/02/2009 19:30:44
Almanya treni kalkıyor gardan
Gönül istermi hiç ayrılmak yardan
Feleğe sözüm yok böyle yazmış yaradan
Belki bir gün dönerim sen gelme ardımdan
Ağlatma beni, sızlatma canım beni
Ağlatma beni, sızlatma gülüm beni
Almanya çok uzak terketme beni
Almanyada mektupsuz bırakma beni
Almanya treninde gözlerim doldu
Tatlı hatıralarım sılamda kaldı
Gurbet elde acıların kesilmez ardı
Felek pençesini bağrıma vurdu
Ağlatma beni, sızlatma canım beni
Ağlatma beni, sızlatma gülüm beni
Almanya çok uzak terketme beni
Almanyada mektupsuz bırakma beni
|
- 03/10/2009 14:36:48
ve hiç göremedıgım şamlı dedem 
|
- 22/07/2010 06:50:14
damdan dusenin halinden damdan dusen anlarmis gurbette olunca daha iyi anliyor insan gurbettekilerin durumunu yoksa gerisi hikaye
|
- 21/08/2010 15:40:59
Çok kıymetli adaşım Nurettin Kabalak Bey'e;
Kasabamızdan 33 yıl evvel Almanya ya gidenlerin sıkıntılarını dile getiriyorsun, dertleriyle ilgileniyorsun da şimdi Almanya da olan arkadaşlarını acaba düşünüyor musun??
....nasıl, nasıldır bu yaban eller, suları sav'ın suları gibi tatlımıdır çayları demlimidir,yemekleri tuzlumudur, size nasıl davranırlar, işleriniz iyimi karnınız açmı tokmu diye soran oluyormu?....
diye aklından geçirdin mi hiç?
Hayırlı Ramazanlar!!
|
|  |  |  |  |
 | Yorum Gönder |  |
 |
Yorum Gönderebilmek için Üye Girişi yapmalısınız yada Sitemize Üye Olmalısınız.
|  |  |  |  |
 | Oylama |  |
|
 |
Çevrimiçi Ziyaretçi: 2
Çevrimiçi Üye Yok
Kayıtlı Üye: 465
Aktivite Edilmemiş Üye: 0
En yeni Üyemiz: canmaya
|  |
|